Notícies i esdeveniments

INFORMACIÓ

Isabel Garcia Canet i Ignacio Díaz guanyen els Vicent Andrés Estellés 2010


16 de Desembre de 2010


Els premis Vicent Andrés Estellés de Burjassot 2010 ja tenen guanyadors. Després de la reunió dels jurats del XII premi Vicent Andrés Estellés de poesia i del V premi Vicent Andrés Estellés de narrativa científica-Estudi General de la Universitat de València les deliberacions han fet guanyadors Isabel Garcia Canet i Ignacio Díaz, respectivament.

Isabel Garcia Canet ha aconseguit el XII premi VAE de poesia, dotat de 9.000 €, amb l'obra L’os de la música, l’elegida de les 42 presentades a concurs. Nascuda a Pego l'any 1981, Isabel ha estudiat Filologia Catalana en la Universitat de València i de l'any 2001 al 2006 en va formar part de l'Aula de Poesia. És membre de l'Aula de Teatre de Filologia Catalana de la Universitat i ha col•laborat en diverses exposicions, al centre cultural Vila Vella de la plaça de la Mare de Déu de València, en què ha escrit poemes adaptats als quadres.

L'any 2003 va ser finalista en el XXVII premi d'haikus Joan Teixidor d'Olot pel poemari Pell de serp, i l'any 2006 va publicar el poemari Claustre, guanyador del premi Senyoriu d'Ausiàs March de Beniarjó, i que també va aconseguir, l'any 2008, el premi de poesia dels XVIII Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians. Isabel col•labora amb la revista Caràcters i ha participat en nombrosos recitals poètics arreu del territori lingüístic. L'any passat va participar en el projecte Veus paral•leles a Oslo, un intercanvi amb poetes noruecs.

Actualment està cursant el màster de professora per a Secundària en l'especialitat de Llengua i Literatura Catalana (Valencià) a la Universitat de València.

Per la seua banda, Ignacio Díaz és el guanyador del V premi Vicent Andrés Estellés de narrativa científica-Estudi General de la Universitat de València, dotat amb 3.000 €, amb l'obra Transeúntes. Llicenciat en Física i en Filosofia i Ciències de l'Educació, Díaz és doctor en Història de la Ciència i professor de Matemàtiques en Secundària i Batxillerat. Dins la seua creació, destaquen les novel•les Una confesión, premi Nadir de novel•la curta l'any 2002, i La mujer del número áureo, premi internacional de novel•la Casino de Mieres, l'any 2003. Al certamen de Burjassot s'havien presentat cinc obres.

La gala de lliurament dels premis tindrà lloc l'any que ve en dates pròximes a la primavera.
Compartir en xarxes socials: