Notícies i esdeveniments

INFORMACIÓ

Rubén Luzón i José Antonio Gordillo guanyen els Premis Vicent Andrés Estellés 2011 de Burjassot


16 de Desembre de 2011


Els premis Vicent Andrés Estellés de Burjassot 2011 ja tenen guanyadors. Després de la reunió dels jurats del XIII premi Vicent Andrés Estellés de Poesia i del VI premi Vicent Andrés Estellés de Narrativa Científica - Estudi General de la Universitat de València les deliberacions han fet guanyadors Rubén Luzón Díaz i José Antonio Gordillo Martorell, respectivament.

Rubén Luzón Díaz ha aconseguit el XIII premi VAE de poesia amb l'obra Ai, original escollit dels 37 presentats a concurs. Nascut a València l'any 1982, Rubén és llicenciat en Filologia Catalana i en Filologia Hispànica per la Universitat de València. Rubén també té el Diploma d’Estudis Avançats en Filologia Catalana. Ha escrit treballs i articles d'investigació per a diverses publicacions, així com ressenyes i textos variats de crítica literària, majoritàriament com a col•laborador de la revista Caràcters.

La seua trajectòria poètica es va iniciar amb la publicació en 2005 de Cames ajudeu-me, obra guanyadora del IV Certamen César Simón de poesia. Posteriorment va ser inclòs a Pedra foguera. Antologia de poesia jove dels Països Catalans (Documenta Balear, Palma, 2008). Amb el seu segon poemari publicat fins ara, Baladaspirina, va obtenir el XLVI premi de poesia Ausiàs March de Gandia l’any 2008.

Ara tindrà l’oportunitat de publicar el seu tercer poemari, gràcies al Premi VAE de poesia de Burjassot. Actualment treballa fent traduccions i correccions ortotipogràfiques i d'estil per a diferents editorials.

Per la seua banda, José Antonio Gordillo Martorell és el guanyador del VI premi Vicent Andrés Estellés de Narrativa Científica - Estudi General de la Universitat de València amb l'obra La linterna maravillosa. José Antonio és Doctor en Belles Arts i Llicenciat en Història Contemporània, i té un màster en Gestió Cultural.

L’acte de lliurament dels premis tindrà lloc, com és habitual, una nit de la primavera de 2012.
Compartir en xarxes socials: